Ministerul Justiției din Italia face publică statistica privind medierile anuale parcurse în perioada 2011-2017

Postat de Mediator Autorizat DORIN ILIE in data de 16 iunie , 2017

Conform unui comunicat emis in 12.06.2017 de Ministerul Justitiei din Italia, medierea este o procedura in plina dezvoltare si asta doar datorita obligativitatii acestei proceduri inaintea derularii unui proces in instanta. Procedura prealabila a medierii este riguros reglementata.

Conform comunicatului medierea este o procedura de solutionae amiabila a litigiilor in care Guvernul a investit pentru a reduce incarcatura instantelor de judecata. Medierea civila este o procedura amiabila de rezolvare a disputelor introdusa prin Decretul Lege nr 28/2010 si este o procedura prealabila obligatorie in materii precum litigii de vecinatate, drepturi reale, partaje, succesiuni, conventii familiale, locatiuni, comodat, inchirieri, malpraxis medical, calomnii, contracte de asigurare si bancare. De asemeni medierea este posbila acolo unde raportul dintre parti este destinat, din diverse motive, sa se prelungeasca in timp, vorbind asadar de relatii de durata intre partile conflictuale, unde o solutie amiabila este preferabila unei decizii judecatoresti sau interventiei altor organe de jurisdictie.

Potrivit aceluiasi comunicat cele mai multe medieri in 2017 au fost desfasurate in materie de raporturi de vecinatate, drepturi reale si contracte bancare.

Mai jos sunt cifrele cu medierile anuale si cele din primul trimestru al anului 2017 (deci pana la data de 31 martie 2017)

l'istogramma riproduce le iscrizioni annuali di mediazioni dal 2011 al 31 marzo 2017

Ti-a placut acest articol? Cu siguranta o sa le placa si prietenilor tai! Share it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat București