Medierea, din nou obligatorie in Italia?

Postat de Mediator Autorizat DORIN ILIE in data de 19 iunie , 2013

Medierea, din nou obligatorie in Italia?

In data de 15 iunie 2013 Guvernul Italian a emis un decret prin care introduce din nou procedura medierii ca etapa prejudiciara obligatorie in anumite procese civile si comerciale.

Premierul  italian Enrico Letta a declarat ca masurile luate fac parte din recomandarile Uniunii Europene in domeniul justitiei civile (private), estimandu-se ca prin aceasta procedura instantele ar fi degrevate de aproximativ 1 milion de procese in urmatorii 5 ani.

Medierea obligatorie priveste conflictele de drepuri reale, succesiuni, contracte de inchiriere, comodat, conflicte familiale, imparteli, contracte de asigurare, bancare, malpraxis medical si conflicte de denigrarea imaginii publice a unei persoane.

In toate aceste conflicte doar dupa parcurgerea medierii se va putea apela la instanta de judecata si doar daca procedura de mediere nu a avut un rezultat pozitiv si anume o solutie amiabila care sa duca la stingerea conflictului.

Noutatea adusa de Decret este faptul ca avocatii care nu au devenit mediatori prin parcurgerea cursurilor de formare initiala pot profesa medierea, prin inscrierea in Registrul Profesional (Albo Professionale) devenind prin acest mod mediatori de drept. Inscrierea se face in baza unor criterii profesionale pentru mentinerea unui prag minim de calitate a serviciilor prestate in domeniul medierii.

 

Sursa Aici

Ti-a placut acest articol? Cu siguranta o sa le placa si prietenilor tai! Share it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat București