Mediere artistica pe Euforia TV

Postat de Mediator Autorizat DORIN ILIE in data de 02 aprilie , 2013

Incepand de astazi 2.04.2013 de la ora 23:00, Euforia TV lanseaza serialul: Fairly legal! Filmul este productie noua, ruland in SUA din 20.01.2011 pana in 15.07.2012.

Filmul ofera o vedere de ansamblu obiectiva asupra aplicabilitatii si procedurii medierii in SUA.

Aici judecatorul de caz preia dosarul, il analizeaza, in functie de caz alegand un mediator potrivit si deferindu-l medierii spre o incercare de solutionare prin mediere intr-un anume termen, ori incepand judecarea cauzei.

Kate Reed (actrita Sarah Shahi) este actorul principal. Ea este fiica unui avocat renumit care detine o societate mare de avocatura. Intre timp Kate urmeaza facultatea de drept, iar tatal sau se insoara cu o avocata tanara, in cele din urma decedand, iar noua sa sotie preluand controlul casei de avocatura. Kate isi schimba profesia din avocat in mediator devenind ferm convinsa ca justitia poate fi facuta si in afara curtii de judecata.

Astfel, alege exclusiv cariera de mediator. De la moartea tatalui ei, relatia cu noua sa sefa, mama vitrega, se complica, iar situatia cu viitorul ei sot, Justin (Michael Trucco), nu e tocmai limpede. Kate face tot posibilul sa se concentreze asupra carierei si sa ignore propriile probleme. In cadrul casei de avocatura ea are calitatea de mediator, iar colegii sai si mama vitrega de avocati.

Printre conflictele pe care le mediaza in seriale se afla si medierea unui conflict a sindicatelor de transport public cu primaria; un conflict scolar, in care o eleva este pe cale sa fie exmatriculata; este chemata sa medieze-negocieze o tentativa de suicid; un conflict de proprietate intelectuala; un conflict de dreptul muncii; un conflict de familie – incredintare minor, etc.

Dincolo de regia artistica a filmului, acesta aduce o nota obiectiva a procedurii medierii ca dialog si reunire a partilor la masa unei medieri, unei discutii, unei negocieri, antrenarea acestora in gasirea de solutii reciproc avantajoase si multumitoare, WIN-WIN.

Desi idealist un castig reciproc al partilor, dupa spusele domnului prof. univ. dr. av. Gheorghe Piperea, o solutie WIN –  WIN poate fi sondata, gasita, agreata si pusa in practica de parti, fiind  intotdeauna rezultatul unei medieri de succes.

In serialele filmului se observa deasemeni rolul mediatorului de asistent si facilitator al discutiilor dintre partile unui conflict. Se observa cum mediatorul canalizeaza discutiile partilor spre generarea de solutii. Tehnicile de mediere precum intrebarile, reformularile, rezumatele, initierea partilor in dezvoltarea de solutii, aduc succesul scontat in fiecare mediere facuta de tanara mediatoare.

In mediere se reconstruiesc podurile dialogale dintre parti, rupte de acestea odata cu nasterea conflictului. Problemele aparente au cauze ascunse. Partile tind sa abordeze conflictul partial si doar din punctul de vedere fiecareia convenabil. Prin dialog, mediatoarea reia intregul conflict si pune in discutia partilor intreaga succesiune de evenimente si fapte care formeaza conflictul, pentru a sonda cu acestea factorii declansatori ai conflictului. In functie de acesti factori se merge spre generarea de solutii, definind in prealabil nevoile reale, importante si prioritare ale fiecarei parti.

Actrita isi joaca rolul perfect, fiind mediatorul perfect care impreuna cu partile gasesc solutia perfecta.

Recomand cu caldura acest film.

Pentru cei care doresc sa il vizioneze online, serialele le gasiti pe siteul www.vplay.ro

Vizionare placuta!

 

Ti-a placut acest articol? Cu siguranta o sa le placa si prietenilor tai! Share it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat București