„La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era la Dumnezeu, si Dumnezeu era Cuvantul.”

Postat de Mediator Autorizat DORIN ILIE in data de 04 mai , 2013

Este inceputul Evangheliei Invierii. Aposolul Ioan, ucenicul cel mai tanar dintre toti apostolii lui Hristos, de care alti evanghelisti spun ca „era iubit de Iisus”, incepe evanghelia sa prin determinarea axei dogmatice a invataturii sale. In acest sens proclama Cuvantul – grecescul LOGOS, ca fiind – inceputul fara de inceput – Dumnezeu, pogorat printre oameni si impreuna locuind cu ei vreme de 33 de ani.

Acest LOGOS era HRISTOS Dumnezeu, pe care l-a vazut, l-a urmat, l-a propovaduit cu multa dragoste si poate cu cel mai mare devotament. Apostolul Ioan este ucenicul care nu l-a parasit pe Iisus in timpul patimilor si a judecatii sale, ci a fost alaturi chiar si la rastignire si la pogorarea de pe cruce si inmormantarea sa, avand credinta invierii Sale, asa cum le-a prevestit-o ucenicilor inainte de a patimi.

Cand scriu aceste randuri Lumina Sfanta de la Mormantul lui Hristos, deja s-a pogorat si a fost impartasita oamenilor prezenti acolo si tuturor crestinilor, in vremurile noastre fiind usor posibila impartasirea ei si ortodocsilor din departarile Ierusalimului.

Pe langa alte minuni vii si actuale ale crestinismului, pogorarea din cer a luminii sfinte este considerata cea mai mare minune a lumii crestin-ortodoxe, nefiind intamplator nici faptul ca se pogoara doar crestinilor ortodocsi, si doar la data si ora invierii stabilita dupa criteriile mostenite de la Sfintii Parinti.

Urez tuturor crestinilor un Paste Fericit, sarbatori luminate, pline de iubire, bucurie si pace sufleteasca.

Hristos a Inviat! Mai mare motiv de bucurie nu avem!

 

Ti-a placut acest articol? Cu siguranta o sa le placa si prietenilor tai! Share it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat București