Date oficiale de la Parchetul General privind acordurile de mediere penala depuse la Parchete in 2016

Postat de Mediator Autorizat DORIN ILIE in data de 07 februarie , 2017

Printr-o adresa primita la Consiliul de Mediere in 06.02.2017 Parchetul General a trimis un comunicat semnat de Procurorul General domnul Augustin Lazar in care se mentioneaza numarul aordurilor de mediere depuse in cauzele penale in 2016 la nivel national.

Astfel in anul 2016 in cauzele aflate in cercetare la Parchete au fost solutionate prin clasare in baza acordurilor de mediere 91 de dosare. La Parchete au fost depuse insa in total 142 de acorduri de mediere penala.

Din tabelul ce contine centralizarea pe Parchetele aferente Curtilor de Apel rezulta ca la Parchetele din circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti au fost  depuse cele mai multe si anume 74 de acorduri de mediere, jumatate din totalul acordurilor la nivel national. La Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2 si la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 5 au fost depuse cele mai multe acorduri de mediere, 10 respectiv 31. Pe locul 2 la nivel national, Parchetele din circumscriptia Curtii de Apel Cluj inregistreaza un numar de 18 acorduri de mediere depuse, urmate de Parchetele din circumscriptia Curtii de Apel Mures cu 13 acorduri de mediere.

La Parchetele militare au fost depuse 6 acorduri de mediere.

La DNA, DIICOT si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a depus in 2016 nici un acord de mediere.

acordurimediere2016statistica medierepenala comunicatmediere

Ti-a placut acest articol? Cu siguranta o sa le placa si prietenilor tai! Share it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat București