Conflictele generate de contractele de achizitii publice vor fi supuse medierii in mod obligatoriu

Postat de Mediator Autorizat DORIN ILIE in data de 31 ianuarie , 2018

HOTĂRÂRE de GUVERN nr. 1 din 10 ianuarie 2018 pentru aprobarea condiţiilor generale şi specifice pentru anumite categorii de contracte de achiziţie aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice

Temeiul legal se regaseste in Anexa 1 a HG 1/2018 privitoare la Condițiile generale și specifice și acordul contractual pentru contractele de execuție de lucrări din 10.01.2018, fiind in vigoare incepand cu data de 11.01.2018. Anexa cuprinde si alte mentiuni si proceduri privind revendicarile persoanelor din astfel conflicte.

SUBCAPITOLUL III: Clauza 70. Dispute şi arbitraj


Art. 1: 70.1 Dispute 


Art. 2: 70.2 Soluţionare amiabilă În cazul oricărei dispute, ambele Părţi vor încerca să soluţioneze disputa pe cale amiabilă, înainte de începerea arbitrajului. Părţile pot agrea să recurgă la soluţionarea disputei în mod direct sau prin intermediul unui mediator. În cazul în care oricare dintre Părţi refuză soluţionarea disputei pe cale amiabilă prin intermediul unui mediator şi Părţile nu ajung la o soluţionare amiabilă a disputei în mod direct, oricare dintre Părţi poate recurge la soluţionarea disputei prin intermediul arbitrajului, dar nu mai devreme de 90 de zile de la data Deciziei Supervizorului.
În cazul în care Părţile recurg la soluţionarea disputei pe cale amiabilă prin intermediul unui mediator, oricare dintre Părţi poate recurge la soluţionarea disputei prin intermediul arbitrajului în termen de 30 de zile de la transmiterea de către oricare dintre Părţi a unei notificări către cealaltă Parte prin care renunţă la soluţionarea disputei pe cale amiabilă prin intermediul unui mediator, dar nu mai devreme de 90 de zile de la data Deciziei Supervizorului. În cazul în care nu a fost emisă o Decizie a Supervizorului, Părţile au obligaţia de a soluţiona disputa apărută pe cale amiabilă în mod direct sau prin intermediul unui mediator înainte de începerea arbitrajului.

Ti-a placut acest articol? Cu siguranta o sa le placa si prietenilor tai! Share it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat București