Comisia Europeană analizează implementarea Directivei 29/2012/UE privind medierea penală

Postat de Mediator Autorizat DORIN ILIE in data de 01 octombrie , 2018

In primăvara acestui an am făcut o petiție către Comisia Europenă privind greșita aplicare in România a medierii penale prevăzute in Directiva 29/2012. Astăzi mi-a ajuns răspunsul si mi se spune ca este in curs o analiza făcută de Comisie privind aplicarea normelor in discuție, precum și o evaluare a conformitatii dintre legislația interna și principiile/direcțiile din Directiva, inclusiv privind justiția reparatorie (medierea penală).

Între timp legislația privind medierea penală este in curs de modificare însă nimic nu este concretizat la acest moment. Zilele trecute am făcut o sesizare publica și către Consiliul de Mediere relativa la uniformizarea instituției acordului de mediere penală. 

Am scris și voi scrie pe acest subiect pana ce aceasta procedura a medierii infracțiunilor va fi bine reglementată, asta deoarece dreptul la un mediator este un drept fundamental prevazut in Codul de Procedura Penală și in Directiva 29/2012/UE, drept ce aparține atat inculpatului cât și persoanei vătămate și trebuie sa poată fi exercitat pe tot parcursul procesului penal.

 

Ti-a placut acest articol? Cu siguranta o sa le placa si prietenilor tai! Share it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat București