4 mai, Ziua Nationala a Mediatorilor

Postat de Mediator Autorizat DORIN ILIE in data de 03 mai , 2014

Cu ocazia Zilei Nationale a Mediatorilor urez tuturor colegilor multe impliniri, spor in medieri, spor in promovare si construirea unui brand cat mai potrivit fiecaruia!

Pentru ca medierea avanseaza cu tarie si isi castiga din ce in ce mai bine locul intre profesiile liberale ce se ocupa cu solutionarea litigiilor, si pentru ca societatea romaneasca este din ce in ce mai deschisa solutionarii amiabile a litigiilor, invit toti mediatorii in a se promova si a promova medierea cat mai eficient, cat mai direct justitiabililor, cat mai eficace in ceea ce priveste solutionarea efectiva a litigiilor/disputelor dintre semenii nostri.

Invit deasemeni TOTI mediatorii sa isi manifeste aportul pozitiv si sprijinul pentru crearea in randul cetatenilor a obisnuintei cu o prima sedinta la mediator inainte de derularea oricaror proceduri judiciare.

Fie ca se numeste sedinta de informare privind avantajele medierii, fie ca o numim sedinta preliminara medierii de fond, fie ca e numita simplu –  o sedinta de informare,  O PRIMA SEDINTA A PARTILOR DIN DISPUTA/CONFLICT LA MEDIATOR inaintea derularii oricaror cereri la instanta de judecata, este gura de oxigen vitala atat sistemului judiciar national – cum DL JUD. CRISTI DANILET a spus, dar mai ales medierii ca procedura ce trebuie cunoscuta in mod practic – nu doar teoretic – de catre justitiabili. Si cum poate fi cunoscuta in mod practic, decat prin parcurgerea medierii,  prin discutii directe ale partilor dintr-un anume conflict cu mediatorul, acest tert specializat in comunicare si negociere, apt si capabil sa ajute partile din acel conflict  in identificarea problemei si solutiilor amiabile posibile. Cunoasterea practica a medierii si mediatorului nu pot avea loc decat prin discutii cu acesta in biroul de mediere, in atmosfera si cadrul anume pregatit pentru desfasurarea sedintelor de mediere si discutiilor amiabile, dincolo de tensiunea oricarui spatiu judiciar.

La multi ani tuturor mediatorilor si mult succes in mediere!

„Mediate, don’t litigate”

 

ILIE DORIN, Mediator

Constanta, 4 mai 2014

Ti-a placut acest articol? Cu siguranta o sa le placa si prietenilor tai! Share it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat București