4 mai – Ziua Naţională a mediatorilor din România

Postat de Mediator Autorizat DORIN ILIE in data de 04 mai , 2017

Prin Hotararea nr 272/02.04.2012 Consiliul de Mediere a stabilit ziua de 04 mai ca fiind Ziua Nationala a Mediatorului.

Trasmit tuturor colegilor medi mediatori la multi ani in profesie, spor in cele bune, proiecte cat mai ample, medieri cat mai multe, energie multa, pozitiva si constructiva.

Deasemeni, avand in vedere contextul intern si extern al profesiei, indemn colegii mediatori la unitate, ratiune si rabdare.

Medierea este o profesie destul de complexa, iar dezvoltarea acesteia tine foarte mult de noi mediatorii, si nu neaparat de legiuitor, cum ar crede unii. Modul in care profesam, modul in care ne comportam in societate, modul in care abordam nu doar cazurile ce ne vin la mediere ci si persoanele si alte cazuri cu care interactionam in viata de zi cu zi, prin toate aceste abordari ne construim noi insine o eticheta.

Eticheta aceasta profesionala ne va duce mai departe sau nu, pentru ca in functie de aceasta eticheta, societatea per ansamblu si societatea juridica (magistrati, avocati, notari, executori, juristi) va decide in timp, daca are sau nu nevoie de noi mediatorii, si daca are, in ce masura. Practic noi venim si oferim ceva necesar societatii spunem noi, dar trebuie sa scoatem in evidenta aceasta necesitate si modul in care noi putem trata prin mediere conflictele, adica modul in care aducem in fapt plus valoarea de care are nevoie spatiul social si judiciar.

Modul in care aratam ce facem si modul in care efectiv facem ceva pentru societate sunt elementele definitorii pentru progresul medierii in Romania.

 

La multi ani mediatori!

 

Motto: Omul discerne, timpul cerne.

Ti-a placut acest articol? Cu siguranta o sa le placa si prietenilor tai! Share it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat București